Корпорація «Оболонь» за експертної підтримки Проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) провела на головній пивоварні в Києві інформаційний захід до Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом.

У рамках заходу представники Проекту USAID провели для персоналу компанії сесію запитань та відповідей щодо профілактики, діагностики та лікування туберкульозу, тренінг для медперсоналу пивоварні та розповсюдили інформаційні матеріали.

Олександр Бодрягов, головний лікар АТ «Оболонь»: «Працівники — найбільша цінність компанії, тому турбота про їх здоров"я є одним з пріоритетів політики АТ „Оболонь“ і складова корпоративної культури. Ми постійно вдосконалюємо процес моніторингу здоров’я персоналу компанії. Важливим напрямком нашої роботи є профілактика захворюваності, тому в партнерстві з USAID ми провели кампанію по інформуванню працівників компанії щодо проблеми туберкульозу».

Марія Долинська, експерт проекту USAID «Посилення контролю за туберкульозом в Україні": «Ми віримо у важливість об'єднання зусиль громадянського суспільства та підприємців для забезпечення кращого доступу до діагностики та лікування туберкульозу. Інформований — значить озброєний. Чим більше люди будуть насторожені щодо туберкульозу, тим вірогідніше що вони вчасно звернуться по допомогу до лікаря і тим більше шансів одужати в них буде. Сьогодні туберкульоз не вирок. Він виліковний». Всесвітній день боротьби з туберкульозом відзначається щороку 24 березня. Він спрямований на підвищення обізнаності громадськості щодо тягаря туберкульозу і того факту, що у багатьох країнах світу, здебільшого тих, що розвиваються, частота захворюваності на туберкульоз залишається на рівні епідемії, що призводить до 1,5 мільйона смертей щороку.

В Україні епідемія туберкульозу триває 18 років. Щодня на туберкульоз захворюють 84 мешканці нашої країни, 19 помирає.